Jag: Ursäkta men har ni lakritsrotmjöl?
Icagubbe1: Vassadue? Laukrisrosmjöd? Aldri hört taulas om..
Ica gubbe2: naej.. Vau skau man hau de till?
Jag: När man bakar…
Icagubbe1: naej..Du menar arrowrot!
Jag: Nej, Jag menar lakritsrotmjöl… (inser att jag nog inte ska fråga efter carob också utan ger upp och går)
Vad jag skulle ha det till:
Rawfood liquorice fudge
2 dl mandlar
2 msk carob
2 msk kokosolja (eller 1 msk kokosolja och 1 msk olivolja)
ett kryddmått havssalt (eller efter smak)
2 msk äkta lönnsirap (eller honung eller agavesirap)
2 msk lakritsrotmjöl
Processa mandlarna så fint som möjligt, helst till ett mjöl. Lägg sen i resten av ingredienserna och processa till en jämn massa. Tryck ner i en isbitsform, frys en stund och pilla sen ut dem. Alternativt platta ut smeten på en tallrik, sätt i kylen några timmar och skär sedan lagom stora kuber.
Håller sig många dagar i kylen och många veckor i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar