En blog om mig och min familjs liv och leverne i Blentarp. Dess främsta syfte är att försöka krympa avståndet mellan Blentarp och Kumla och dela med oss av vår vardag till er som vi inte träffar så ofta som vi skulle vilja! Jag misstänker att det till största del kommer handla om Hanna men även lite annat som rör sig i mitt huvud. Vi får se!

Puss o Kram

Ingela

torsdag 25 augusti 2011

Laukrisrosmjöd

På ICA i Sjöbo..

Jag: Ursäkta men har ni lakritsrotmjöl?
Icagubbe1: Vassadue? Laukrisrosmjöd? Aldri hört taulas om..
Ica gubbe2: naej.. Vau skau man hau de till?
Jag: När man bakar…
Icagubbe1: naej..Du menar arrowrot!
Jag: Nej, Jag menar lakritsrotmjöl… (inser att jag nog inte ska fråga efter carob också utan ger upp och går)

Vad jag skulle ha det till:

Rawfood liquorice fudge
2 dl mandlar
2 msk carob
2 msk kokosolja (eller 1 msk kokosolja och 1 msk olivolja)
ett kryddmått havssalt (eller efter smak)
2 msk äkta lönnsirap (eller honung eller agavesirap)
2 msk lakritsrotmjöl

Processa mandlarna så fint som möjligt, helst till ett mjöl. Lägg sen i resten av ingredienserna och processa till en jämn massa. Tryck ner i en isbitsform, frys en stund och pilla sen ut dem. Alternativt platta ut smeten på en tallrik, sätt i kylen några timmar och skär sedan lagom stora kuber.
Håller sig många dagar i kylen och många veckor i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar